Jak vybrat jméno pro psa?

Pokud jste nedávno přivítali do svého života nového psa nebo štěně, nebo se na to brzy chystáte, pak pravděpodobně budete potřebovat najít pro něj jméno. Vybrat vhodné jméno, které vystihne vašeho nového člena rodiny, může být často velmi obtížný, ale zábavný úkol. Náš článek vám poskytne dostatek informací, aby jste mohli vybrat to nejlepší jméno pro vašeho pejska.

Tipy pro pojmenování vašeho psa

Nalezení vašeho nejnovějšího rodinného člena může být velmi dlouhý proces a identifikace jeho jména může být ještě delší cesta. Naše nejlepší tipy jsou tu, abyste vám pomohly objevit jméno vašeho psa.

Nejoblíbenější jména končí na samohlásku

Jména končící na samohlásku jsou pro vašeho psa často snazší k porozumění, protože vás nutí měnit tón hlasu. Naši psi se spoléhají na zvuky k porozumění nám a tyto druhy jmen jim pomáhají vybrat si svá jména z ostatních slov, která používáme v našich každodenních rozhovorech.

Vyhněte se jménům, která znějí jako příkazy

Výuka vašeho psa příkazům je zábavnou součástí péče o domácího mazlíčka. Nicméně se snažte vyhnout volbě jména pro svého psa, které zní jako příkaz, protože to může způsobit zmatení. Například jméno Bo a slovo "ne" zní podobně, což může vést k tomu, že váš pes neporozumí příkazu.

Zabraňte si vybrat složitě znějící jméno

Mnoho lidí chce svému psu dát unikátní jméno, které se liší od ostatních. Nicméně si dejte pozor, abyste zvážili, jak dlouhé je jméno a jestli bude pro vašeho psa jednoduché pochopit. Pokud si přesto přejete, aby to bylo jméno vašeho psa, pamatujte, že ho možná budete muset volat nahlas v parku, a proto byste ho mohli zkrátit nebo použít přezdívku.

Vyzkoušejte různá jména a zkuste je střídat

Pokud se vám těžko rozhoduje mezi několika jmény, vyzkoušejte každé jméno v průběhu různých dnů a zjistěte, které je pro vášho psa nejvhodnější. Tak zjistíte, které jméno je pro vás nejjednodušší a nejvhodnější pro vašeho psa.

Najděte inspiraci ve svých zájmech

Pojmenování vašeho psa podle někoho nebo něčeho, co máte rádi, je vždy skvělý způsob, jak najít jméno, nebo alespoň vám může poskytnout inspiraci k vymyšlení nových nápadů na jména. Vybrání postavy, kterou máte rádi z televizního seriálu, nebo vaší oblíbené knihy, je vždy skvělým způsobem, jak najít zábavná a jedinečná jména, která si zamilujete.

Vyhněte se dávání dospělému psu nového jména

Pokud adoptujete psa, který již má jméno, může být pro něj docela matoucí náhle změnit jméno. Ale pokud stále chcete změnit jejich jméno, vyberte si něco podobného, aby byla přechod mnohem snazší. Například změna jména z Bertík na Bert.

Jména s dvojitým slabiky

Dalším užitečným tipem pro usnadnění výběru jména pro vašeho psa je vybrat jméno s dvojitým slabikou, protože, stejně jako jméno končící na samohlásku, je to pro vášho psa snazší pochopit. Navíc jsou jména s dvojitými slabikami obvykle mnohem snazší vyslovit.

Procvičujte volání jménem vašeho psa

Tento tip je opravdu klíčový, protože vám pomůže cítit se uvolněně s volbou jména, zejména když trénujete volání vašeho psa. Pokud si nejste jisti voláním jména ve vaší zahradě nebo na místním parku, pravděpodobně to není to správné jméno.

Snažte se vyhnout sporným nebo jménům s negativními konotacemi

Vyberte jméno, které se liší od jmen vašich ostatních domácích mazlíčků nebo členů rodiny, abyste předešli zmatení
Aby se předešlo zmatení vašeho psa a dalších členů rodiny, je lepší vybrat jméno, které se liší od jmen vašich ostatních domácích mazlíčků nebo členů rodiny. Například, jména jako Tom a Lucy jsou vhodná, ale jména jako Max a Rex by mohla být pro ně obtížně odlišitelná.

Zvažte osobnost vašeho psa

Předtím, než pevně rozhodnete o jejich jméně, se nejprve seznámte s osobností vašeho psa, protože jméno by pro ně nemuselo být to pravé.

Pokud jsme vám, alespoň trochu pomohli, můžete se podívat do našeho seznamu psích jmen.

Podobný článek

Jak najít unikátní jméno pro vaše miminko: Průvodce a Inspirace

Najděte pro své dítě jedinečnou identitu s našimi nápady na unikátní jména. Inspirujte se a vyberte to nejlepší pro vaše miminko!

Reklama

Tipy a zajímavosti o jménech

Vyhodnocení jména s příjmením

Při výběru jména také zvážte, jak bude jméno znít ve spojení s vaším příjmením. Některá jména mohou mít zajímavý kontrast s příjmením, zatímco jiná mohou znít harmonicky.